Sign In

Helhetssäkerhet

VTT-översikt 2016

Nya lösningar för förbättrad cybersäkerhet

CybersärkerhetVTT har utvecklat kundanpassade lösningar för att trygga CYBERSÄKERHETEN och en störningsfri verksamhet inom industrin. VTT hjälper också små och medelstora företag att få inträde i EU:s projekt för cybersäkerhet.

Läs mera (på engelska):

Greater readiness repels cyber threats to manufacturers

Finland’s preconditions for cyber security capabilities are good - clearer national resolve and deeper cooperation needed

Smarta sensorer ökar säkerheten

InomhusluftsmonitorINTELLIGENTA SENSORER ger möjligheter att öka säkerheten och styra funktioner utifrån information som samlats in från omgivningen. VTT har introducerat sensorer och led-teknik bland annat i en reflexbricka och i ett inredningselement som följer upp inomhusluftens kvalitet.

Läs mera (på engelska):

VTT brings reflectors up to date with sensors and LED lights

VTT develops a design accessory for monitoring the indoor air quality

Lösningar för intelligenta städer

Smart stadDigitaliseringen vinner spridning i fordon, vägnätet, energinät, byggnader och säkerhetssystem samt inom vattenförsörjning och avfallshantering. VTT deltar i arbetet med utvecklingen av lösningar för den INTELLIGENTA STADEN, bland annat i Tammerfors.

Läs mera (på engelska): 

Innovation competition begins - New digital services for Tampere's smart urban environment

A new tool from VTT for the economic evaluation of security solutions for urban areas

Framtidens intelligenta kläder

Bärbar teknologiVTT har utvecklat framtidens INTELLIGENTA KLÄDER, som regleras automatiskt efter personens individuella behov. Tekniken lämpar sig också för krävande förhållanden, till exempel sjukhus, räddningsverksamhet och idrott. Intelligenta kläder och armband kan även användas för att öka säkerheten.

Läs mera (på engelska):

Smart clothing of the future will automatically adjust itself according to the wearer's actual needs

Biologiskt nedbrytbart cyanobakterietest avslöjar giftiga cyanobakterier

CyanobakterietestDet biologiskt nedbrytbara CYANOBAKTERIETESTET som VTT utvecklat tillsammans med Åbo universitet avslöjar förekomsten av gifter från cyanobakterier i vattnet på badstränder. Med det lättanvända och förmånliga testet kan också konsumenter kontrollera om vattnet vid deras bad- eller stugstrand är tryggt.

Läs mera (på engelska):

Biodegradable quick test reveals blue-green algae toxins in water

En ljus framtid byggs med vetenskapliga innovationer

KrypteringSnart kan konsumenter identifiera sig och skydda sina uppgifter och sin utrustning lättare och säkrare. VTT letar nu efter en aktör som åtar sig att kommersialisera en applikation som kombinerar biometriska identifikationer med NYA KRYPTERINGSMETODER som skyddar information.

Läs mera (på engelska):

VTT’s encryption method takes authentication to a new level – improves privacy protection

KONTAKTA OSS
KUNDTJÄNST
(på finska och engelska)
E-postinfo@vtt.fi